از کجا بفهمیم زعفران خراب شده است؟

از کجا بفهمیم زعفران خراب شده است؟

یکی از مهمترین سوالاتی که در هنگام خرید زعفران باید به آن پاسخ دهیم این است که ” از کجا بفهمیم زعفران خراب شده است؟ ” پاسخ به این سوال میتواند شما را در خرید زعفران اورجینال و تازه کمک کند زیرا امروزه با توجه به گرام قیمت بودن زعفران فروشنده های بسیاری اقدام به فروش زعفران های خراب و قدیمی میکنند که شما به عنوان خریدار زعفران باید در برابر آنها هشیار باشید و بتوانید زعفران تازه را از کهنه تشخیص دهید.

بر روی اکثر زعفرانهای بسته بندی شده تاریخ مصرف درج شده است که میتوانید با اتکا به آن از خراب بودن و یا سالم بودن زعفران مطمئن شوید اما باید توجه داشته باشید از برند های معتبر و نام آشنا زعفران بخرید ولی اگر قصد داشته باشید زعفران را به صورت فله ای خریداری نمایید خبری از تاریخ روی بسته بندی نیست و باید خودتان متوجه سلامت زعفران شوید.

در این مقاله قصد داریم پاسخ همین سوال را به صورت دقیق و اصولی به شما بگوییم و ببینیم که آیا واقعا زعفران خراب میشود یا نه و همچنین بهترین روش های نگهداری زعفران را به شما خواهیم گفت که با رعایت آنها احتمال افت کیفیت زعفران شما کمتر میشود.

از کجا بفهمیم زعفران خراب شده است؟
از کجا بفهمیم زعفران خراب شده است؟

آیا زعفران خراب میشود ؟

همانطور که در مقالات قبلی بررسی کردیم زعفران ها بعد از برداشت خشک میشوند و به همین دلیل احتمال خراب شدن آنها بسیار کم است زیرا کپک و یا گندیدگی در کار نیست پس عملا میتوان گفت که زعفران خراب نمیشود اما ممکن است بر اثر گذشت زمان کیفیت آن افت پیدا کند و عطر و طعم اولیه را نداشته باشد و همچنین اگر زعفران در شرایط خوبی نگهداری نشود علاوه بر عطر و طعم بسیاری از خاصیتهای درمانی خود را از دست خواهد داد.

زعفران یک ادویه است که دلیل محبوبیت آن عطر و طعم بینظیرش است و همانند هر ادویه دیگری اگر در بسته بندی ایزوله قرار نگیرد به راحتی عطر و طعمش از بین خواهد رفت مخصوصا عطر زعفران که به شدت فرار است و به راحتی در محیط پخش میشود.

آیا زعفران خراب میشود ؟
آیا زعفران خراب میشود ؟

ماندگاری زعفران

این که ماندگاری زعفران چقدر است بستگی به نوع نگهداری شما دارد، زعفران به صورت های مختلفی در منازل یافت میشود، رشته ای، پودر زعفران و زعفران دم کرده که از این میان زعفران دم کرده کمترین زمان ماندگاری را دارد به همین دلیل توصیه میشود تنها به میزانی که قصد مصرف آن را دارید زعفران دم کنید.

ماندگاری زعفران دم کرده نهایت 24 ساعت است اگر چه بعد از مدت فاسد نمیشود اما اثاری از عطر آن نخواهد ماند.

زعفران پودر شده را به شرط آن  که در ظرف کاملا در بسته  شیشه ای نگهداری کنید میتوانید برای طولانی مدت مثلا 6 ماه داشته باشید اما باز هم توصیه میشود برای نگهداری بلند مدت زعفران را پودر نکنید و به صورت رشته ای نگه دارید تا تمامی عطر و طعم آن محفوظ بماند.

نگهداری از زعفران

روش نگهداری پودر و رشته های زعفران شبیه به نگهداری سایر ادویه جات معطر است و بهترین جا برای نگهداری آنها درون ظرف شیشه ای در بسته و کاملا خشک است و بهتر است آن را درون کمد یا کابینتی قرار دهید که از حرارت و نور و همچنین رطوبت به دور باشد.

از قرار دادن ظرف زعفران درون کابینت های بالای گاز و یا سماور جدا خود داری کنید زیرا درون این کابینت ها معمولا گرم و مرطوب میشود.

بعد از هر بار باز کردن درب زعفران از محکم بودن آن مطمئن شوید.
هنگام انتقال زعفران به ظرف مراقب باشید که سایر رشته های زعفران پودر نشوند.

از کجا بفهمیم زعفران خراب شده است ؟

همانطور که گفته شد زعفران ها خراب نمیشوند به گونه ای که کپک بزنند و یا تغییر شکل دهند اما درصورت نگهداری در شرایط گرم و مرطوب از کیفیت آنها کم میشود و عطر و طعم خود را از دست میدهند پس برای تشخیص خراب بودن زعفران باید مقداری از آن را بین دو انگشتان بسابید و اگر متوجه عطر و طعم آن نشدید احتمالا زعفران شما خراب شده است.

زعفران خراب شده را میتوان استفاده کرد زیرا فاسد نشده ، فقط برای اینکه بتوانید از عطر و طعم مطلوب آن بهره مند شوید باید مقدار بیشتری زعفران را در غذا بریزید.

نگهداری از زعفران
نگهداری از زعفران

خلاصه مطالب

در این سوال به یکی از پر تکرار ترین سوالات مشتتریان خود یعنی  “از کجا بفهمیم زعفران خراب شده است؟” پاسخ دادیم و گفتیم که زعفران اصل اگر به درستی نگهداری شود فاسد نمیشود و تنها درصورتی که شرایط نگهداری آن بد باشد، مثلا میزان رطوبت و حرارت آن زیاد باشد، از میزان عطر و طعم آن کاسته خواهد شد.

بهترین شرایط برای نگهداری از زعفران و جلوگیری از فاسد شدن آن، درون ظرف شیشه ای و درب دار و کابینت خشک و خنک است،همچنین اگر به دنبال خرید زعفران خوب و با کیفیت هستید، میتوانید همین حالا سفارش خود را در فروشگاه نازرنگ ثبت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *